Nyheter Stockholm Ultra 2015Skriv ut ditt eget diplom

6 augusti:Efter loppet kan du skriva ut ditt eget diplom från 2015 års Stockholm Ultra Marathon från internet.
Efter loppet går du in i resultatlistan och söker efter ditt resultat. Klicka på ditt namn. Då kommer du till en sida med utförlig information om ditt lopp.
Under uppställningen av mellantiderna finns en PDF-ikon för Diplom. Klickar du på ikonen så laddar du hem ditt personliga diplom på svenska.

Följ en eller flera löpare live under Stockholm Ultra

6 augusti: Första start i Stockholm Ultra Marathon är kl. 07.00 lördag 8 augusti. Du kan följa en eller flera löpare live via internet under loppet via vår förstklassiga resultatservice.
Mer information

586 löpare från 33 nationer i Stockholm Ultra

5 augusti: På lördagen avgörs Stockholm Ultra Marathon för tredje gången. 586 löpare från 33 nationer), är anmälda till Stockholm Ultra Marathon som avgörs för tredje gången på lördagen. Loppet är i år SM på 100 km.
Läs mer på Marathon.se

Åskådarguide: Mycket att göra under loppet

30 juli:Stockholm Ultra Marathon håller på i femton timmar för de löpare som ger sig mest tid för att njuta av den sköna naturen.
Här är tips till åskådare och supporters om trevliga caféer och restauranger längs banan och om vad de fyra museer som finns vid start- och mål erbjuder.
Läs mer

Det här innehåller maten

29 juli: Det kommer att serveras både dryck, mat och tilltugg under Stockholm Ultra Marathon. Vår målsättning är att du ska kunna hitta en innehållsdeklaration över samtliga produkter som finns i energidepån och energistationerna. Vi fyller på listan vartefter.
Läs mer >>

528 löpare anmälda i sex klasser

27 juli: Över 500 löpare är anmälda till Stockholm Ultra Marathon. Här är fördelningen på de olika klasserna för de anmälda: Damer 50 km – 91 anmälda, damer 75 km – 31 anmälda, damer 100 km – 25 anmälda, herrar 50 km – 202 anmälda, herrar 75 km – 53 anmälda och herrar 100 km – 126 anmälda.
Till statrlistan

Löpare från 32 nationer och 6 världsdelar

27 juli: Stockholm Ultra Marathon är ett internationellt lopp med deltagare från 32 nationer. 378 av de anmälda löparna kommer från Sverige, 145 kommer från något annat land. Största nation vid sidan av Sverige är Tyskland med 25 anmälda löpare, sedan följer Finland med 24 löpare och Norge med 20 löpare.
Följande nationer är representerade i loppet: Australien, Belgien, Brasilien, Danmark, Estland, Filippinerna, Finland, Frankrike, Irland, Island, Italien, Japan, Kanada, Kroatien, Marocko, Mexiko, Nederländerna, Norge, Polen, Ryssland, Schweiz, Slovakien, Spanien, Storbritannien, Sverige, Sydafrika, Tjeckien, Tyskland, Uganda, Ukraina, USA och Österrike.

PM för SM i löpning 100 km

22 juli: Stockholm Ultra Marathon är 2015 SM i löpning 100 km.
För att vara behörig att tävla i SM måste löparen representera en förening som är medlem i Svenska Friidrottsförbundet. Löparen måste dessutom vara svensk medborgare eller uppfylla de krav som ställs på utländska löpare bosatta i Sverige för deltagande i SM.
Viktig information

Kajsa Berg siktar på rekord

22 juli: Kajsa Berg, som är Sveriges klart mest meriterade kvinnliga ultralöpare, springer Stockholm Ultra Marathon den 9 augusti.
Kajsa, som blev mamma i våras, springer 50 km. Hon har siktet inställt på 3.44 som är det svenska rekordet på denna distans.
Läs mer.

Enervit officiell sportdryck

22 juli: Enervit är officiell sportdryck för Stockholm Ultra Marathon. Enervit har samarbetat med framstående idrottsmän och idrottskvinnor de senaste 30 åren. Den erfarenhet som företaget här skaffat sig har sedan använts vid utvecklingen av sportdrycken på Enervits forskningscenter i Zelbio i Italien. Här utvecklas produkter som innehåller noga utvalda råvaror. Enervit sportdryck är ISO 9001-2008-certifierad.
Mer information: Enervit.com

Drick rätt under loppet

22 juli: Vid ett ultralopp, som pågår i flera timmar, är det mycket viktigt att du får i dig tillräckligt mycket vätska. Dricker du för lite försämras prestationen, tekniken och skärpan.
Det är å andra sidan farligt att dricka för mycket, speciellt vatten, leder det till en rubbad saltbalans i kroppen.
Läs mer

Fredriks tips om uppladdning och taktik

22 juli: Tag det mycket lugnt med träningen de sista dagarna. Ät ordentligt före loppet. Öppna i lugnt tempo. Det är några av de råd som den rutinerade ultralöparen Fredrik Elinder har till dig som springer Stockholm Ultra Marathon.
Läs mer

Allt du behöver veta inför Stockholm Ultra

21 juli:Välkommen till den tredje upplagan av Stockholm Ultra Marathon. Loppet avgörs på Gärdet och Djurgården i Stockholm lördagen den 8 augusti. Starten i 100 km-klassen är kl. 07.00. Löpare i 75 km-klassen startar kl. 08.30 och i 50 km-klassen 09.00.
Mer information

500 löpare anmälda

20 juli: Nu är500 löpare anmälda till Stockholm Ultra Marathon. Här är fördelningen på de olika klasserna för de anmälda: Damer 50 km – 88 anmälda, damer 75 km – 30 anmälda, damer 100 km – 24 anmälda, herrar 50 km – 186 anmälda, herrar 75 km – 51 anmälda och herrar 100 km – 123 anmälda.

400 löpare anmälda

8 juli: Idag är 400 löpare anmälda till Stockholm Ultra Marathon. Här är antalet anmälda på de olika distanserna: 50 km – 223 löpare, 75 km – 66 löpare och 100 km – 111 löpare.

Ultratips: spring med ett leende!

30 juni:Linus Holmsäter vann Stockholm Ultra Marsthon förra året. Johan Steene kallar sig ultrajoggare.Båda föreläste i helgen för en grupp löpare som förbereder sig för årets Stockholm Ultra Marathon den 8 augusti. Linus och Johan har en sak gemensamt;båda springer med ett leende.
Läs mer på Marathon.se

300 löpare anmälda

4 juni: Idag är 300 löpare anmälda till Stockholm Ultra Marathon. Här är antalet anmälda i de olika klasserna: Damer 50 km – 51 löpare, damer 75 km – 16 löpare, damer 100 km– 12 löpare, herrar 50 km – 104 löpare, herrar 75 km – 40 löpare och herrar 100 km – 77 löpare.

Så tränar du för att för att klara femmilen

8 april: Femmilen, 50 kilometer är en magisk sträcka. I skidsammanhang ett kraftprov. För löpare längre än maratondistansens 42195 meter. 50 kilometer är insteget i ultra-marathon-världen.
För alla som vill testa att träna för ett ultra finns nu program på tre nivåer signerade träningsexperten Anders Szalkai.
Läs mer på Marathon.se

"En fantastisk känsla att klara 100 km"

13 mars: När Karl Marklund blev sugen på en riktig utmaning 2013, då anmälde han sig till Stockholm Ultra Marathon 100 km. Han ville testa sitt psyke. Men det blev inte riktigt som han hade trott.
Läs mer på Marathon.se

Från maraton till ultra med Anders Szalkai

18 februari:Springer du ASICS Stockholm Marathon den 30 maj? Vill du ha en ny utmaning efter maran? Att gå från 42 195 meter till Stockholm Ultra Marathons 50 km fixar du antagligen utan några större problem, säger Ander Szalkai.
Läs mer

Träna långpass med TSM Running i sommar

18 februari:I sommar är du välkommen att träna med TSM Running inför Stockholm Ultra Marathon.
– Vi kör fem långpass under juni och juli där vi delar upp oss i grupper efter löpstyrka, berättar Anders Szalkai som är ansvarig för träningen i TSM – landets löpargrupp.
Löpare som inte bor i Stockholm kan deltaga i Stockholm Ultra-helgen den 27–28 juni.
Mer info

Ultrahelg med Linus Holmsäter 27-28 juni

18 februari:Välkommen till två inspirerande löpardagar! Lördag 27 juni och söndag 28 juni är det dags för ultrahelg med Anders Szalkai och Linus Holmsäter.
Anders ansvarar för helgens träning. Att köra krävande pass två dagar i följd ger styrka inför Stockholm Ultra den 8 augusti.
Linus – landslagslöpare på 100 km – berättar om Stockholm Ultra Marathon och om taktiken i loppet. Det blir en inspirerande föreläsning! Linus vann Stockholm Ultra Marathon i fjol och var tvåa i premiärloppet 2013.
Läs mer

Stockholm får Sveriges längsta stafett

29 december: Stockholm Ultra Marathon, som är Nordens största lopp på 100 km, växer. Sommarens tävling får en ny klass; stafettlöpning 100 km.
Stockholm Ultra Stafett blir därmed Sveriges längsta endagsstafett i löpning.
Läs mer på Marathon.se

Anmälan till SM och RM 100 km

16 november:2015 års SM och RM 100 km avgörs i samband med Stockholm Ultra Marathon lördagen den 8 augusti.
Nu finns information om hur du anmäler dig till SM för seniorer och RM för veteraner.
Mer information

Här är årets julklapp till löparen

Vad är årets julklapp?
– Hälsotrenden är fortsatt stark och det är trendigt att vara aktiv, säger Lena Larsson. vd på Handelns utredningsinstitut som sedan 1988 utser årets julklapp och som i år utsett aktivitetsarmbandet till 2014 års julklapp.
Vi har fler tips på presenter till löparen.
Läs mer på Marathon.se

Här är årets julklapp till löparen

8 december:Vad är årets julklapp– Hälsotrenden är fortsatt stark och det är trendigt att vara aktiv, säger Lena Larsson. vd på Handelns utredningsinstitut som sedan 1988 utser årets julklapp och som i år utsett aktivitetsarmbandet till 2014 års julklapp.
Vi har fler tips på presenter till löparen.
Läs mer på Marathon.se

Ge bort ett ultralopp i julklapp

8 december: Att få en startplats till Stockholm Ultra Marathon är något utöver det vanliga. Att springa 50, 75 eller 100 km är en riktigt utmaning, en utmaning som handlar om glädje, svett, tuff träning och massor med envishet. Att ge en startplats till Stockholm Ultra Marathon är att ge en klapp fylld med träningsglädje och en gnutta mod. Köp presentkortet senast fredag den 19 december så hinner du få det innan julafton.
Köp presentkort här

Riksmästerskap för veteraner

27 november: Stockholm Ultra Marathon är 2015 även riksmästerskap för kvinnlliga och manliga veteraner på 100 kilometer. Åldersklasserna är indelade i femårsintervaller från 35 år och uppåt. Mer information kommer i januari.

SM på 100 km

27 november: 2015 är Stockholm Ultra Marathon SM på 100 km. Speciell inbjudan till SM hittar du här på loppets hemsida i januari.

Välkommen till Stockholm Ultra Marathon 2015

1 oktober: Lördagen den 8 augusti avgörs den tredje upplagan av Stockholm Ultra Marathon. Distanser: 50 km, 75 km och 100 km. Banan går på Gärdet och Djurgården mitt i huvudstaden.
Läs mer