Träna långpass med
TSM Running i sommar


I sommar är du välkommen att träna med TSM Running inför Stockholm Ultra Marathon.
– Vi kör fem långpass under juni och juli där vi delar upp oss i grupper efter löpstyrka, berättar Anders Szalkai som är ansvarig för träningen i TSM – landets löpargrupp.
Löpare som inte bor i Stockholm kan deltaga i Stockholm Ultra-helgen den 27–28 juni.


   
Här är programmet för sommarens träning:

Söndag 14 juni kl. 09.30. Långpass fyra och en halv timmar. Du väljer mellan fyra grupper beroende på din löpstyrka. Farten är mellan 5 min/km och 7 min/km.

Lördag 27 juni kl. 09.30. Ultraintervaller 15-20 x 1 km i lugn fart.
Innan intervallerna blir det en föreläsning om ultralöpning i GIH:s aula med Linus Holmsäter följt av praktiska löpteknik övningar med Linus att ta med sig in på ultraintervallerna. Föreläsnings delen och löpteknik delen beräknas totalt ta 75-90 minuter och därefter startar vi det gemensamma ultra intervallpasset.

Söndag 28 juni kl. 09.30. Fem timmars ultralångpass på en varvbana. Du väljer mellan fyra grupper beroende på din löpstyrka. Farten är mellan 5 min/km och 7 min/km.

Helgen 27–28 juni kan passa bra för löpare som ej bor i Stockholm, men som vill vara med och köra två rejäla träningspass och dessutom få ultra löptekniktips från Linus som vunnit 100 km klassen i Stockholm Ultra.

Söndag 12 juli kl. 09.30. Ultralångpass fem till sex timmar. Du väljer mellan fyra grupper beroende på din löpstyrka. Farten är mellan 5 min/km och 7 min/km.

Söndag 26 juli kl. 09.30. Ultralångpass fyra timmar. Du väljer mellan fyra grupper beroende på din löpstyrka. Farten är mellan 5 min/km och 7 min/km.

Service under träningspassen

Träningen utgår från GIH, alldeles bakom Stockholms Stadion där det finns möjlighet till dusch och ombyte. Här finns ej möjlighet till ombyte.

Träningen leds av erfarna långlöpare från TSM.
Sommarens ultraträning bygger på de program på 50 km och 100 km som Anders Szalkai, Marie Blommé och Carina Borén tagit fram inför Stockholm Ultra Marathon.

Vid alla träningspass ordnar vi vätskekontroller där vi serverar vatten och den sportdryck som används under Stockholm Ultra. Vi serverar dessutom bananer, energibars, chokladbitar och annat för att löparna ska få extra energi.

Anmälan

Sista dag för anmälan har passerat.

Har du inte anmält dig men spontant vill hänga på ett ultrapass i sommar går det även bra att komma och betala på plats. Det kostar 80:- per pass för löpare som inte är med i TSM Running och 60:- för dig som varit med i TSM Running under höst/vinter/vår träningen eller är med på TSM Runnings sommarträning 2015.
Vill du delta på Ultrahelgen är kostnaden 100:- per dag för föreläsning, träning och all service.

Välkommen till sommarens träning!
Stockholm Ultra Marathon
och TSM Running